професионално
почистване
на обекти
Продукти
Поддръжка и
управление на
обекти
ОЗЕЛЕНЯВАНЕ И
ПОДДРЪЖКА НА
ЗЕЛЕНИ ПЛОЩИ

УСЛУГИ

ПРОЕКТИРАНЕ - ЛАНДШАФТНА АРХИТЕКТУРА И ДИЗАЙН

Чрез проектирането се постига цялостна концепция за решение, подчинена на стилово единство, функционалност,  естетичност и визия. Проектирането е творчески процес, предхождащ изпълнението на обектите. С проектирането се стремим да задоволим Вашите желания и нужди.

Етапи при проектирането:
  • Заснемане на терена и изчертаване на подложка: заснема  се съществуващото положение на: граници, линейни,  стационарни обекти и коти в парцела.
  • Изготвяне на задание: клиентът и проектантът изготвят задание, в което се уточнява: какви елементи ще включва проектът и как ще са разположени елементите от екстериора: барбекю, водни площи, настилки, осветление, растителни групи и пр.
  • Изготвяне на идейна скица: проектантът изготвя идейна скица,  която обсъжда с клиента. На базата на обсъжданията се правят корекции. Взема се решение за крайното състояние и разположение на елементите и се изчертават проектите.
  • Изчертаване на проектите:
    • Идейно-дендрологичен проект: с този проект се решава окончателното разположението на растителността, тревните площи, настилките, осветителните тела и архитектурните елементи.
    • Вертикално планиране (работен проект): с проекта Вертикално планиране се решават въпросите с разполагането на елементите във вертикално отношение, отводняване на терена, наклони на настилките, местоположение на подпорни стени и стъпала, местоположение на дренажи, шахти и др.
    • Трасировъчен проект (работен проект): чрез него се нанасят от проекта на терена трасета на линейни обекти  (настилките,  водните площи), както и местоположенията на стационарни обекти.
    • Посадъчна схема (работен проект): уточняват се местата, броят и видовете на растителността, която предстои да бъде разположена върху  дадена площ.
    • Проект за автоматизирана поливна система с потъващи хидранти: с проектиране и изпълнение на поливните системи се цели да се постигне равномерно поливане на цялата площ с избран от проектанта разпръсквач, като проектантът се съобразява с наличният дебит и налягане на водоизточниците. Автоматизираната поливна система се включва и изключва автоматично в зависимост от настройките на управляващия системата програматор. През летните месеци се налага ежедневно поливане на тревните площи, това е ангажимент, който оскъпява много поддръжката  на зелените площи. Затова автоматизираната поливна система помага за по-добро поливане и улеснява поддръжката.
« ЗАЯВИ »

« назад

 
 
2008 © Copyright by TornadoExpress Ltd. All rights reserved. Web design by SP Vision Ltd.
 
 
За нас Работа Франчайзинг Клиенти Контакти