професионално
почистване
на обекти
Продукти
Поддръжка и
управление на
обекти
ОЗЕЛЕНЯВАНЕ И
ПОДДРЪЖКА НА
ЗЕЛЕНИ ПЛОЩИ

УСЛУГИ

ВЕРТИКУЛИРАНЕ - АЕРИРАНЕ - ВАЛИРАНЕ

  • Вертикулиране:

Представлява извличането на мъртвата и суха трева от основата на зеления килим. С течение на времето, в следствие на честото косене и естествения отпад върху почвата, се образува тънък филм от изсъхнала трева. Това спира достъпа до почвата на вода и хранителни вещества, затруднява въздухообмена и възпрепятства развитието на тревата. Ето защо трябва да се премахне. За по-големи терени тази операция се извършва машинно, но за малки градински терени е достатъчно, доброто "разресване" на тревата в две перпендикулярни посоки, с аераторно гребло 2 пъти годишно - пролет и есен.

Това води до:

    • подобряване растежа на тревата и стимулиране на нейната възобновителна способност;
    • освобождаване достъпа до корените на вода, въздух и торове;
    • унищожаване на част от плевелите и частично спиране развитието на мъховете.
  • Аериране:

Представлява дълбоко пробождане на почвата с цел да се подобри дренажа и нейният естествен въздухообмен. Извършва се веднъж годишно при силно уплътнени или често натоварвани терени. При песъчливи почви се извършва веднъж на 2-3 сезона. Това да се прави обикновенно преди есенното, или пролетното наторяване, а ако почвата е глинеста е желателно след аерирането да се опесъчи терена. Извършва със специални машини, но за малки площи се използва обикновена вила, с която се набожда равномерно целия терен.

Това води до:

    • подобрява се достъпът на въздух до корените и се стимулира растежа;
    • подобрява се дренажа на почвата;
    • стимулира се естествената възобновителна способност на тревата.
  • Валиране:

Това е една операция, която е абсолютно необходима за поддържането на тревната площ без неравности. С валирането корените се разпределят равномерно в повърхностния почвен пласт и тревата не се надига на туфи. Необходимо е тази операция да се извършва поне веднъж месечно върху влажна почва, но суха трева с валяк, теглото на който е над 100 кг.

« ЗАЯВИ »

« назад

 
 
2008 © Copyright by TornadoExpress Ltd. All rights reserved. Web design by SP Vision Ltd.
 
 
За нас Работа Франчайзинг Клиенти Контакти