професионално
почистване
на обекти
Продукти
Поддръжка и
управление на
обекти
ОЗЕЛЕНЯВАНЕ И
ПОДДРЪЖКА НА
ЗЕЛЕНИ ПЛОЩИ

УСЛУГИ

РЕЗИТБА НА ДЕКОРАТИВНИ ДЪРВЕТА И ХРАСТИ

Резитбата е от основно значение за нормалния растеж и правилното развитие на декоративната растителност.

Чрез нея растенията се предпазват от заболяване и загниване, прореждат се короните за осигуряване на аерация, стимулира се растежа и цъфтежа, оформя се желаната форма, което повишава декоративната стойност на видовете и се постига желаната функция на растителността – живи плетове, зелени стени, акценти в градината.

Особено внимателно трябва да се знае кои дървесни и храстови видове и по кое време понасят резитба. Kaто правило, по-добре понасят резитбата широколистните, вечнозелени видове – липа, габър, акация, гледичия, черница, топола и почти всички храсти. Толерантни към резитба от иглолистните са туя, тис, лъжекипарис, кипарис, юниперус, отчасти смърч.

При засаждане на растенията -  с цел улесняване адаптирането на новозасадените широколистни растения надземната част се съкращава до 1/2 за дървета и до 2/3 за храсти.

 

За формиране на естествената корона и разреждане на короните – през първата година растенията се оставят да се развиват свободно, а в следващите години се премахват 10 - 30см. от периферните клони в зависимост от вида. Клоните в средата на короната се прореждат за осигуряване на повече светлина и въздух.

« ЗАЯВИ »

« назад

 
 
2008 © Copyright by TornadoExpress Ltd. All rights reserved. Web design by SP Vision Ltd.
 
 
За нас Работа Франчайзинг Клиенти Контакти