професионално
почистване
на обекти
Продукти
Поддръжка и
управление на
обекти
ОЗЕЛЕНЯВАНЕ И
ПОДДРЪЖКА НА
ЗЕЛЕНИ ПЛОЩИ

УСЛУГИ

НИСКО СТРОИТЕЛСТВО

 

Това е така наречената твърда част от градината.

Алеите варират по сложност и форма от широки, елегантно настлани с камък, до плочопътеки и най-опростените утъпкани пътечки. В една градина разбира се може да срещнете и от всички тях.

Градинските пътеки приканват посетителите да се разходят по тях, водейки ги далеч от всекидневните грижи към спокойствието и хармонията, разкривайки им очарованието на градината. Алейната мрежа  и площадките са основен функционален и декоративен елемент, изграждащ скелета на една градина.  Те служат за придвижване, разделяне и обединяване на пространствата, за преодоляване на нива. Също така играят  важна роля в изграждане на стила и атмосферата на едно дворно пространство.

Основни моменти са:

  • определяне на формата на алеите и площадките, пряко свързана, както с функционалното им значение, така и с  избрания стил на градината;
  • подборът на материал, зависи от ефекта, който се стремите да постигнете. Той включва комбинация на видове настилъчни материали – бетон, тухла, камък, дърво и др., комбинация на цветове, начин/рисунак на подреждане на настилките. Да се избягва прекалено смесване на много материали при което се получава хаос. Да се избягват  ярки цветове, защото те намаляват ефекта на растителността, освен в случаите когато се търси специален ефект на настилките.
  • подбор на големината на площите с настилка и на вида материал, с оглед на това да не се наруши мащаба на пространството. Те могат да бъдат:
    • Естествен камък
    • Алеи - Плочопътека
    • Арт бетон
    • Дървении елементи
    • Паркинг елементи

Важен принцип е да бъде намерен баланса между площите с настилки и останалата част на градината, както и баланса в изпълнението на самите настилки.

 

« ЗАЯВИ »

« назад

 
 
2008 © Copyright by TornadoExpress Ltd. All rights reserved. Web design by SP Vision Ltd.
 
 
За нас Работа Франчайзинг Клиенти Контакти