професионално
почистване
на обекти
Продукти
Поддръжка и
управление на
обекти
ОЗЕЛЕНЯВАНЕ И
ПОДДРЪЖКА НА
ЗЕЛЕНИ ПЛОЩИ

УСЛУГИ

ГРУНДИРАНЕ

ПРЕДНАЗНАЧЕНИЕ:
Различните грундове имат едно основно предназначение, а именно да заздравяват основата и да предотвратяват евентуални повреди по нея. Този ползотворен ефект се получава благодарение на свързващите и укрепващите свойства, които притежава грунда. Друга важна функция, която извършва грундът е да се намали попиването на следващия материал в основата, независимо дали той е боя, мазилка, шпакловка или лепило. Освен, че намалява попиването, грундът го прави равномерно по цялата повърхност на основата. Крайният резултат от нанасянето на качествен грунд е получаване на стабилна основа с намалена и еднородна поглъщаща способност, спрямо нанасяния върху нея нов слой, както и осигуряване на здрави връзки между граничните повърхности.

ПРОВЕРКА НА ОСНОВАТА:
Здравината на основата се определя по следните начини:

- окомерно – с поглед обхождаме стената или пода, който ще се грундира. Търсим шупли, видимо нездрави места, прах и други нередности.

- проба с ръка - прокарва се длан по основата и ако върху нея остават следи от боя, прах или други частици, то основата не е здрава и трябва да се почисти.

- проба с лепилна лента - залепва се парче строителна лента, тиксо, лейкопласт, изолирбанд или друга лепяща лента. Тя се натиска върху основата и след няколко минути се отлепва с рязко движение. Ако по нея останат следи от покритието, то трябва да се отстрани без остатък.

КАК ДА ИЗБЕРЕМ ГРУНД:
Широко разпространение получиха универсалните водоразредими грундове с добра покривна способност. Тези състави осигуряват добър контакт с крайните покрития, в това число с латексни, акрилни и алкидни бои. Универсалните водоразредими грундове са подходящи за подготовка на повърхности от бетон, цимент и циментови мазилки, гипсови и гипсокартонени плочи, дървесина и нейни производни, боядисани по-рано плоскости и стъклофибърни тапети.

Бързосъхнещите грундове на алкидна основа са предназначени за първична и вторична обработка на нови или боядисвани преди това плочи от дървесина, MDF, ПДЧ и ПДВ. Съвместими са и с трудно обработваеми повърхности като стъклофибърни влакна, PVC, поцинкована стомана, стъкло, камък и керамика.

НАЧИН НА УПОТРЕБА:
При обработка на стара, ронлива стена, укрепителният слой трябва да е възможно най-дебел. Респективно, за стабилна и здрава повърхност е достатъчно грундиране с по-тънък слой. Като оптимална средна дебелина на слоя грунд се счита 0.2 мм.

За да направите правилен избор за начина на подготовка, трябва да имате предвид какви ще са по-нататъшните довършителни работи. Например под винилни и стъклофибърни тапети понякога се използва не грундиране, а само шпакловане на стената. Когато обаче имаме повърхност на гипсова основа, тя трябва да се грундира преди поставянето на плочки.

« ЗАЯВИ »

« назад

 
 
2008 © Copyright by TornadoExpress Ltd. All rights reserved. Web design by SP Vision Ltd.
 
 
За нас Работа Франчайзинг Клиенти Контакти