професионално
почистване
на обекти
Продукти
Поддръжка и
управление на
обекти
ОЗЕЛЕНЯВАНЕ И
ПОДДРЪЖКА НА
ЗЕЛЕНИ ПЛОЩИ

УСЛУГИ

ЛЕПЕНЕ НА ВЪНШНА ДЕКОРАТИВНА ОБЛИЦОВКА

При лепенето на външна декоративна облицовка е препоръчително използването на гъвкаво лепило за керамични и други покрития на открито и закрито, тъй като те са изложени на различни промени в климатичните условия.

Лепилото се разбърква добре с помощта на електрически миксер в съд с вода. Оставя се да узрее около 5 минути и след това отново се разбърква. За постигане на максимална покриваемост на основата и камъка и по-сигурно залепване, лепилото се нанася и на свете повърхности.

Естесвените камъни се използват за облицовки на сгради, огради, басейни, камини, пътеки, външно и вътрешно декориране. Те са нарязани с дебелина от 20 до 40 мм.

Основеният критерий при избора на камък е неговото предназначение. Природните продукти имат различно приложение в зависимост от харектеристиките си. За покриването на фасада на открито, са необходими студоустойчиви и леки плочи, с много нисък коефициент на водопоглъщане. Ако фасадата е предвидена с цокъл, камъкът трябва да е и с висока якост.

Естествените камъни притежават изключителна здравина и издръжливост, като не се влияят от киселини и други химически вещества и не променят цвета си.

Фугите между камъните могат да се запълнят едва след като лепилото е изсъхнало и втвърдено. Те не трябва да са по-широки от 20 мм. Запълват с гъвкава фугираща смес. Благодарение на аквастатичния ефект, водата се задържа на повърхността под формата на капки и не прониква в структурата на фугата.

Фугиращата смес се разбърква добре в съд с вода, оставя се да узрее и след 3 минути се разбърква отново. Нанася се и заглажда с помощта на стоманена шпакла с ширина малко по-малка от ширината на фугите. Работи се отгоре надолу. След това фугите се оформят с мокра гъба.

« ЗАЯВИ »

« назад

 
 
2008 © Copyright by TornadoExpress Ltd. All rights reserved. Web design by SP Vision Ltd.
 
 
За нас Работа Франчайзинг Клиенти Контакти