професионално
почистване
на обекти
Продукти
Поддръжка и
управление на
обекти
ОЗЕЛЕНЯВАНЕ И
ПОДДРЪЖКА НА
ЗЕЛЕНИ ПЛОЩИ

УСЛУГИ

АЛПИНЕУМИ И СКАЛНИ КЪТОВЕ

Алпинеумите или скалните кътове са едни от най-атрактивните елементи на дворното пространство.

Алпинеумите и водните площи изискват слънчево местоположение и поради характера на формите си се съчетават много добре в комбинация. Много често алпинеумът е мястото откъдето тръгва водна каскада или създава декоративен фон за водната площ и растителност.

Алпинеумът може да се разположи в тревна площ в някои от притегателните визуално точки на градината. Той може да се изгради в предварително подготвено легло от трошен камък, за свързване с околната настилка, да служи за естествено укрепване на откоси, прикриване на огради или просто да е елемент, който раздвижва визуално терена на градината.

Поради индивидуалните характеристики на растенията, камъните и останалите материали ползвани за изпълнението им, те винаги са уникални.

В зависимост от стила за изграждане на алпинеуми и скални кътове може да се използват различни по вид камъни, според  Вашите предпочитанията – морени, едри обли речни камъни, които постепенно да прелеят в ивици от по-дребен речен и трошен камък, както и традиционните варовикови камъни за алпинеуми с дупки.

За нас, освен да спазваме задължителните правила при изграждането, е важно и творческото усещане при подреждането и аранжирането на скалният кът.

« ЗАЯВИ »

« назад

 
 
2008 © Copyright by TornadoExpress Ltd. All rights reserved. Web design by SP Vision Ltd.
 
 
За нас Работа Франчайзинг Клиенти Контакти