професионално
почистване
на обекти
Продукти
Поддръжка и
управление на
обекти
ОЗЕЛЕНЯВАНЕ И
ПОДДРЪЖКА НА
ЗЕЛЕНИ ПЛОЩИ

УСЛУГИ

ЛЕПЕНЕ НА ПЛОЧКИ В КУХНЯТА

Грундиране
Преди лепенето на плочките основата трябва да се грундира. Използва се дълбокопроникващ грунд. Той заздравява основите, фиксира прахта и създава специален защитен филм, който в случая на лепене на плочки е необходим, за да може лепилото да съхрани влагата си в определен интервал от време. Това е важно, защото ако лепилото съхне по-бързо от необходимото, то губи от якостта си.Нанася се задължително с баданарка или четка. Съхне за около 4 часа.

Лепене на плочки
Подовата настилка в бокса и трапезарията трябва да бъде с по-голяма износоустойчивост, затова е препоръчително да се избере гранитогрес. Гранитогресът е с почти нулева водопоглъщаемост и това не позволява образуването на петна, което е важно, когато става въпрос кухня. Това негово предимство го прави и предпочитан материал при лепене на плочки на открито.

За залепването се използва гъвкаво лепило, предназначено за залепване на гранитогрес на закрито. Смесва с вода в подходящ съд и се разбърква до получаването на хомогенна смес без бучки. Сместа се оставя да узрее 5 минути, след което се разбърква отново. Нанася се с подходяща назъбена маламашка. При размер 33х33 см се използва маламашка с размер на зъба 10 мм.

За постигане на добър краен резултат, трябва да се изчака лепилото добре да изсъхне за 24 часа, след което може да се премине към фугирането. При по-големи размери на плочите и особено ако те са от гранитогрес, е препоръчително фугите да са по-широки, с размер от 4 до 4,5 мм, за да поемат евентуални деформации при температурни разлики.

Фугиране и нанасяне на санитарен силикон
Преди да се нанесе фугиращата смес, фугите трябва внимателно да се почистят, а плочките да се навлажнят. Фугиращата смес се разбърква с вода до получаване на хомогенен разтвор без бучки. Нанася се с гумирана маламашка. Отстраняването на излишната смес се извършва с гъбирана маламашка не по-късно от 15 – 20 минути след нанасянето. След около 1 час плочките се почистват с влажна гъба. По-късно повърхността се забърсва със сух парцал.
Върху готовите и фугирани плочки може да се стъпва след 9 часа.

« ЗАЯВИ »

« назад

 
 
2008 © Copyright by TornadoExpress Ltd. All rights reserved. Web design by SP Vision Ltd.
 
 
За нас Работа Франчайзинг Клиенти Контакти