професионално
почистване
на обекти
Продукти
Поддръжка и
управление на
обекти
ОЗЕЛЕНЯВАНЕ И
ПОДДРЪЖКА НА
ЗЕЛЕНИ ПЛОЩИ

АБОНАМЕНТНО ОБСЛУЖВАНЕ

АБОНАМЕНТНО ПОДДЪРЖАНЕ НА ЗЕЛЕН КИЛИМ

Ref.No: 003

Цена на пакета: 3.00 лв./кв.м.

Описание:

Поддържането на тревни площи се състои в следните процеси:

  • Косене: Извършва се поне веднъж седмично и не се отнема повече от 1/3 от височината на тревата за едно косене. При последните коситби в края на годината постепенно се вдига височината на ножовете / това се определя от настоящия зимен период, а също така и през летните месеци, когато климата е прекалено сух/. Зазимяването на тревата се извършва на около 5 см. височина.
  • Поливане: Поливането е жизненоважно за добрия вид на тревната площ. Водата е необходима както за новите, така и за вече изградените тревни терени. Поливането се да извършва дъждообразно сутрин или вечер, а при новозасяти треви почвата се поддържа непрекъснато влажна, докато се заздрави тревния чим.
  • Подхранване: Колкото по-често се коси и се използва една тревна площ, толкова по-често тя се нуждае от подхранване. Наторяването се извършва с комплексен NPK тор поне веднъж през ранна пролет, отново в средата на лятото и още веднъж през есента. Торта, с която наторявамe през ранна пролет и в средата на лятото, има високо съдържание на азот, който подобрява растежа и цвета. Торта, с която торим през есента, има високо съдържание на калий (K), който спомага за подсилване на тревата срещу студ и болести. В периода на усилена вегетация /май, юни, юли, август/, когато поливките и коситбите са по-чести, внасяме амониева селитра с норма 3кг./100кв.м. веднъж месечно.
  • Плевене: Едногодишни плевели – те обикновено се появяват в новозасяти тревни площи и изчезват след първото косене. Многогодишни плевели - появяват се във всички тревни площи, не изчезват след първото косене и се третират със селективни хербициди. С тях запазваме тревната площ, но унищожаваме широколистните плевели. Вече изградените тревни площи се третират с хербицид по всяко време от май до септември, но не и през сухите периоди, когато хербицидът няма да е ефективен и може да се изгори тревата. За това препоръчваме  третирането да се извършва поне веднъж годишно. Упорити плевели - селективните хербициди не могат да ги унищожат. Единственият ефективен начин за премахването им е да изрежем корените с много остър нож. Мъх - това обикновено е най-големият проблем и може да бъде причинен от редица фактори: бедна почва, окислена почва, рядко косене, лош дренаж, сянка, листопад малък почвен хоризонт. Ние установяваме кой от горепосочените фактори причинява проблема и ако е възможно го премахваме. Борбата с мъховете извършваме чрез третиране с железен сулфат или други подобни препарати.

Големина на обекта: минимум 100 кв.м.

Срок на абонамента: сезанно

Особености:

Минимална цена за поддържане - 300.00 лв./месец.

Материалите, необходими за пресаждане на интериорна растителност (торфопочвена смеска, керамзит, саксии и др.), се заплащат допълнително.

 

« ЗАЯВКА »

« назад

 
 
2008 © Copyright by TornadoExpress Ltd. All rights reserved. Web design by SP Vision Ltd.
 
 
За нас Работа Франчайзинг Клиенти Контакти